Vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan. Klik hier

Blog afbeelding

MSP-er, Wanneer loopt jouw datacenter contract af?

Veel MSP organisaties onderhandelen veel voorwaarden uit bij het afsluiten van hun datacentercontracten. In ruil voor een lagere maandprijs krijgen ze een langere looptijd aangeboden. Waardoor ze denken dat er een win-win situatie gecreëerd wordt. Zorgen voor de beste voorwaarden waarbij beide partijen een voordeel behalen, tenminste, dat is het uitgangspunt..

In de praktijk blijkt dit vaak niet het geval. De datacenterleverancier zorgt met een langere looptijd voor een soort van lock-in principe. Binnen de looptijd van je contract heb je geen flexibiliteit en is het moeilijk om aanpassingen te doen aan je infrastructuur, terwijl oplopende energiekosten direct worden doorbelast.

Langetermijncontracten belemmeren MSP organisaties om de nieuwste technologieën te omarmen en zo concurrentievoordelen te behouden. Het voorspellende karakter van de juiste langetermijnplanningen blijkt binnen de ICT zeer lastig te zijn. De investeringen die gemoeid zijn met het opbouwen van de juiste infrastructuur zijn enorm groot. En de resources om alles up and running te houden kunnen nog wel eens ontbreken. Het gebrek aan flexibiliteit en de hoge investeringskosten, als ook de ontbrekende kennis, zijn redenen voor veel MSP-ers om te kijken naar andere oplossingen. Als je gaat onderzoeken wat voor een MSP organisatie de beste oplossing is, zijn er aan aantal aspecten die belangrijk zijn om in de gaten te houden:

  • Eigen beheer of outsourcen? Outsourcen en kiezen voor een Cloudprovider die bij je past, is in veel gevallen de beste keuze.
  • Weet waar je data wordt opgeslagen. De veiligste keuze is om te kiezen voor een Cloudprovider die zijn data in Nederland opslaat. Want niet alle data mag opgeslagen worden bij een buitenlandse provider, ook al voldoet hij aan de AVG wetgeving.
  • Op- of afschalen? Kies voor een cloudplatform waarbij het op- of afschalen direct mogelijk is.
  • Flexibele contracten. Kies voor een partij waarbij je niet vastzit aan een langlopend contract. Een goede Cloudprovider die kortlopende contracten aanbiedt, zal veel meer effort steken in het leveren van de beste kwaliteit om ervoor te zorgen dat je een tevreden klant blijft.
  • Kan deze provider je helpen bij een naadloze migratie van je datacenteromgeving naar hun Cloudplatform? Is er bijvoorbeeld een testomgeving beschikbaar? De juiste cloudprovider heeft hier ervaring mee en zorgt voor een probleemloze migratie.

Om te onderzoeken of het afnemen van clouddiensten bij de juiste provider een goede vervanging is van je eigen datacenter omgeving heb ik nog een belangrijke tip!

Weet wanneer je datacentercontract afloopt en wat de opzegtermijn is. Want voor je het weet heb je weer een stilzwijgende verlenging aan je broek hangen en ben je zo weer een jaar verder.

Ga eens in gesprek met AllCloud Services. Wij ontzorgen je in heel veel processen, hebben korte lijnen en helpen je bij het hele migratieproces.

Omdat wij alleen het MSP kanaal bedienen kunnen we je heel goed adviseren. Een bijkomend extra voordeel: waarschijnlijk ben je een stuk goedkoper uit dan wanneer je zelf je datacenteromgeving inricht en onderhoudt.

Heb je behoefte aan een goed adviesgesprek en wil je weten wat de mogelijkheden zijn?

Stuur een e-mail en wij nemen contact met je op.

Dave Faber

Sales@allcloud.nl

 

 

Copyright 2024 | ALLCLOUD | All Rights Reserved | By Kop Digitaal