Vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan. Klik hier

Blog afbeelding

Trends voor Microsoft 365 remote desktop

Hybride werken is de norm geworden, en remote desktop-oplossingen zijn een essentiële tool voor bedrijven om hun werknemers toegang te geven tot hun werkplek vanaf elke locatie. In dit artikel bespreek ik de belangrijkste trends voor Microsoft 365 remote desktop, en hoe je als MSP’er deze trends kan benutten om je klanten nog beter van dienst te zijn.

 

Toenemende populariteit van hybride werken

 Hybride  werken is een trend die zich de afgelopen jaren heeft voortgezet. Dit betekent dat werknemers zowel op kantoor als thuis werken. Remote desktop-oplossingen spelen een belangrijke rol in het ondersteunen van hybride werken, omdat ze werknemers toegang geven tot hun werkplek vanaf elke locatie.

 Volgens een onderzoek van Citrix werken 72% van de werknemers nu hybride. Dit betekent dat MSP’ers moeten inspelen op deze trend door remote desktop-oplossingen te bieden die werknemers toegang geven tot hun werkplek vanaf elke locatie met een internetverbinding.

 

Groei van cloud-gebaseerde werkplekken

 Wat we zien bij AllCloud is dat remote werkplekken steeds populairder worden. Deze werkplekken maken gebruik van cloud-gebaseerde applicaties en services, waardoor je werknemers toegang hebben tot hun werk vanaf elke locatie. Remote desktop-oplossingen kunnen worden gebruikt om cloud-gebaseerde werkplekken te implementeren en te beheren.

Volgens een onderzoek van Gartner zal de wereldwijde markt voor cloud-gebaseerde werkplekken in 2023 $1,9 biljoen bedragen.

Dit betekent dat je als MSP’er moeten inspelen op deze trend door remote desktop-oplossingen te bieden die cloud-gebaseerde werkplekken ondersteunen.

 

Windows 365 Cloud PC

 Microsoft ontwikkelt voortdurend nieuwe technologieën voor remote desktop. Deze nieuwe innovaties verbeteren de prestaties, beveiliging en gebruiksvriendelijkheid van remote desktop-oplossingen.

Een van de belangrijkste nieuwe technologieën is Windows 365 Cloud PC. Windows 365 Cloud PC is een cloud-gebaseerde desktop-oplossing van Microsoft. Deze oplossing biedt je klanten een volledig beheerde, altijd up-to-date desktop die ze kunnen gebruiken vanaf elke locatie.

Als MSP’er kan je profiteren van deze nieuwe technologieën door remote desktop-oplossingen aan te bieden die gebruik maken van deze nieuwste functies en mogelijkheden.

 

Specifieke trends voor MSP’ers

 Naast de algemene trends voor Microsoft 365 remote desktop, zijn er ook enkele specifieke trends waar je als MSP’ers op moeten letten:

  • De toenemende populariteit van Windows 365 Cloud PC

Windows 365 Cloud PC is een populaire keuze voor MSP’ers, omdat het een eenvoudige en schaalbare manier biedt om remote desktop-oplossingen te implementeren. Als MSP’er kan je je klanten helpen bij het implementeren en beheren van Windows 365 Cloud PC-oplossingen.

  • De toenemende vraag naar beveiligde remote desktop-oplossingen

Beveiliging is een belangrijke overweging bij het implementeren van remote desktop-oplossingen. Als MSP’er moet je ervoor zorgen dat je klanten gebruik maken van beveiligde remote desktop-oplossingen die hun gegevens beschermen.

  • De toenemende vraag naar beheerde remote desktop-oplossingen

Als MSP’ers is het wenselijk dat je je klanten helpt bij het implementeren, beheren en onderhouden van remote desktop-oplossingen. Dit kan een waardevolle service zijn voor klanten die niet over de expertise of middelen beschikken om zelf een remote desktop-oplossing te implementeren en beheren.

 

Conclusie

De trends voor Microsoft 365 remote desktop biedt jou als MSP’er nieuwe kansen. Door in te spelen op deze ontwikkeling kan je als MSP’er je klanten helpen om hybride werken te implementeren en hun cloud-gebaseerde werkplekken te beveiligen. Je kan de service aanbieden zonder dat je dure investeringen hoeft te doen voor hardware. Volledige focus op klanttevredenheid doordat je geen onderhoud hoeft te doen aan je eigen hardware en infrastructuur.

 

Binnenkort lanceert ALLCloud een alternatief voor de Microsoft Windows 365 Cloud PC. Wil jij weten over de ALLCloud-PC, wat de kosten zijn en hoe jij hem als MSP-er kan aanbieden aan jouw klanten?

Stuur mij een e-mail en ik neem contact met je op

 

Dave Faber

dave@allcloud.nl

Copyright 2024 | ALLCLOUD | All Rights Reserved | By Kop Digitaal