Vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan. Klik hier

Blog afbeelding

Waarom stappen MSP-ers over naar een Cloudoplossing?

Managed Service Providers, overwegen steeds vaker om over te stappen van een traditionele datacenter omgeving naar een passende cloudoplossing. In deze blog probeer ik inzichtelijk te maken waarom MSP-ers deze keuze maken en welk probleem dit voor hun oplost.

Zoals al eerder vermeld is het belangrijk om goed in de gaten te houden wanneer je contract afloopt bij je huidige datacenter provider. Dat is het moment om de volgende punten mee te nemen in je overweging om te migreren naar een cloudplatform.

Kostenbesparing:

Cloudoplossingen elimineren de noodzaak om te investeren in dure hardware, onderhoud en fysieke ruimte in datacenters. In plaats daarvan betalen ze voor wat ze daadwerkelijk gebruiken, wat kan leiden tot aanzienlijke besparingen. Natuurlijk is het erg afhankelijk voor welke cloudoplossing je kiest maar neem vooral mee dat je geen tijd meer hoeft te spenderen aan onderhoud, de tijd die je daar mee wint kan je besteden aan je klanten. Of zoals een klant van ons het treffend omschreef “je koopt rust”

Schaalbaarheid:

Cloudplatforms bieden onmiddellijke schaalbaarheid, waardoor je makkelijk kan op- of afschalen. Waar je bij datacenters vaak alleen kan opschalen, biedt de flexibiliteit van een cloudplatform enorme business opportunity’s. Denk maar eens aan een proof-of-concept, waarbij tijdelijk rekenkracht en opslag voor nodig hebt, dit is snel te in te regelen bij een het werken met een cloudplatform. Of stel dat een klant opzegt, dan hoef je niet voor die hele contractperiode de kosten te dragen.

Flexibiliteit:

Cloudoplossingen bieden MSP-ers de flexibiliteit om verschillende services en toepassingen aan te bieden zonder de beperkingen van fysieke infrastructuur. Ze kunnen snel nieuwe diensten lanceren en aanpassen aan de behoeften van hun klanten.

Geavanceerde technieken:

Cloudproviders investeren voortdurend in de nieuwste technologieën en beveiligingsmaatregelen. Door over te stappen naar de Cloud, hebben MSP-ers toegang tot deze geavanceerde technologieën zonder zelf grote investeringen te hoeven doen.

Business continuity:

Cloudoplossingen bieden geavanceerde back-up- en herstelmogelijkheden, wat helpt bij het waarborgen van bedrijfscontinuïteit in geval van storingen of rampen.

Veiligheid en compliance:

Cloudproviders investeren vaak aanzienlijk in beveiliging en naleving van regelgeving. Dit kan MSP-ers helpen om te voldoen aan de beveiligings- en compliance-eisen van hun klanten.

Automatisering en orkestratie:

Cloudplatforms bieden krachtige tools voor automatisering en orkestratie, waarmee MSP-ers processen kunnen stroomlijnen en efficiëntie kunnen verbeteren.

Samenwerking en remote management:

Cloudoplossingen vergemakkelijken samenwerking en remote management, wat vooral belangrijk is voor MSP’s die klanten door heel Nederland hebben. Het scheelt heel veel reistijd

Kortom, de overstap van een datacenteroplossing naar een cloudoplossing stelt jou als MSP-ers in staat om kostenefficiënter te gaan werken, flexibeler te zijn, toegang te hebben tot geavanceerde technologie en beter te voldoen aan de behoeften en verwachtingen van hun klanten.

Ben je benieuwd welke problemen AllCloud allemaal kan oplossen voor jou als MSP-er?

Stuur me even een mailtje en ik neem snel contact met je op.

Dave Faber

AllCloud

dave@allcloud.nl

Copyright 2024 | ALLCLOUD | All Rights Reserved | By Kop Digitaal